Dierenweide

In het dierenweitje vind je geitjes, schaapjes, ezeltjes, ganzen, brahma-kippen en  2 kunekunevarkentjes die graag geknuffeld worden.
De geitjes het Mel&Kim (Kim degene met hoorntjes). De schaapjes zijn zwartblessen en heten Willie&Wollie. De ganzen (3G) zijn twentse landganzen, ze kunnen vliegen maar niet zo goed. De brahmakipjes worden geleid door onze statige Brahma-Haan Arnold. De kunekune varkentjes zijn Ginny&Purk. Ze worden erg graag over hun buikje geaaid! Onze ezeltjes zijn sinds kort met z'n drietjes. Elsje (Grijs) en Pablo (Donkerbruin) zijn mediterane Mini-ezels en hebben op 31 augustus hun dochtertje Jet gekregen. Ook onze appaloosa pony's Sam en Wes lopen in dit weitje. Zij lopen tevens in tweespan voor ons wagentje.
 

Verder lopen er kippen over het hele erf. Zij zorgen voor een vers eitje bij het ontbijt. 

Spelen op de Heicohoeve

Op het erf hebben de kinderen heerlijk de ruimte.
Er zijn skelters in verschillende maten. Sinds voorjaar 2023 is er een mooie natuurspeelplaats met speelhuisje, glijbaan, familieschommel en water/zand speelplaats.
Daarnaast vind je op het erf skelters, een tafelvoetbaltafel, trampoline en ook een pingpongtafel.

Ontbijtservcie

Het is dagelijks mogelijk een ontbijtje bij te bestellen. Laat het ons even weten voor 16 uur, dan brengen we de volgende ochtend het kratje naar je toe!

Het kratje bevat o.a. croissants - sap - fruit - beleg zoet/hartig - broodje - kwark

Te bestellen vanaf 2 personen, €10,- pp

Pizza-oven

De Heicohoeve beschikt over een eigen grote steenoven.
Van Pasen tot einde seizoen is er bij goed weer en voldoende animo een gezellige pizza-avond op de zaterdagen. De pizza's worden ter plekke gerold, naar wens belegd en gebakken! Drankjes staan koud in de koelkast. De kota is gezellig open als het wat kouder is en er zijn voldoende picknicktafels om gezellig aan te schuiven.

Voor besloten gezelschappen is de pizza-oven ook te huur en is er ook een iets kleiner exemplaar beschikbaar. Dit kan met deegbollen en/of beleg en/of bakker maar ook geheel op doe-het-zelf basis.

Hottubs

Ieder tiny house beschikt over een eigen hottub. Ter plekke bij te huren voor €50,- per vul/stook beurt. Daarnaast zijn er twee camperplekken van een hottub voorzien en hebben we een mobiele hottub die ook bij de pipowagens of de glamping tent geplaatst kan worden. Ultieme ontspanning in zomer en winter!

Spelletjes- en grillkota

Op het erf staat een grote finse grillkota. In de kota is het heerlijk toeven! Voor een kopje koffie (versgezet met perculator op het vuur), een gezellige vergadering, er kan een heuse grillavond georganiseerd worden of gewoon een gezellig spelletje bij het vuur, marshmallows roosteren etc.
De kota is af te huren voor prive-gebruik maar ook geregeld open voor iedereen!
Even helemaal uit de dagelijkse sleur, onthaasten!

Huiskamer 'De Steenuil'

In het achterhuis van de boerderij is de huiskamer 'De Steenuil'.
De Steenuil wordt gebruikt als slechtweeraccommodatie waar een ieder gezellig even kan gaan zitten, kopje koffie doen of een spelletje. Voldoende speelgoed aanwezig voor de kinderen. De Steenuil is voorzien van een toiletgroep en een keuken. Ook staat er een pooltafel.
De Steenuil wordt ook geregeld gebruikt voor activiteiten als Table d'hotes, ontbijtbuffet e.d.


De Steenuil kan ook geheel afgehuurd worden door bijvoorbeeld een groepsreis van camperaars of voor een vergadering of andere bijeenkomst. Vraag gerust naar de mogelijkheden via ons contactformulier. 

Hondenspeelweide

Achter de grillkota is de hondenspeelweide. De speelweide is omheind met frans schapenhekwerk. Hier kunnen de viervoetige gasten lekker los lopen, rennen en evt de hindernissen doen. Let op: graag de uitwerpselen opruimen en de hekjes goed sluiten.

Flora en Fauna

De beplanting is een mix van vele-jaren-oude singels en laanbomen, een eeuwenoude knotboom en veel nieuwe aanplant: oa nieuwe laanbomen, hagen van wilgen, meidoorn, sleedoorn, wilde appel en krent, bosplantsoen, bamboehagen met bloemen,  solitaire bomen. Ook zijn er veel fruitbomen en wilde bramen. Daarnaast worden er jaarlijks minstens twee grote bloemenranden ingezaaid. Deze bloeien normaal gesproken zeer gevarieerd van april tot diep in oktober. Ze bieden schuilplaatsen voor de hazen en de patrijzen en voorzien de bijen van nectar. Op de akker is een keverbank aangelegd. Deze is waar te nemen als een verhoging in het landschap welke is ingezaaid met een speciaal mengsel. Vele insecten overwinteren op de sprieten planten die hier op blijven staan. Deze insecten zijn weer cruciaal voor vele vogelsoorten als ook bijvoorbeeld het koppeltje patrijzen dat zich regelmatig laat zien en horen op De Heicohoeve. 

Op het erf zijn ook diverse nestkasten voor oa de torenvalk, de steenuil en de kerkuil en natuurlijk vele vogelhuisjes. Op de Heicohoeve zijn al vele soorten meer waargenomen, oa de rode wouw, de buizerd en de raaf. In de grote, in 2018 aangelegde, landschappelijke vijver is het een oase voor vele libelle-soorten en de kikvorsen. Vaak huppelen de haasjes 's avonds en 's ochtends over de weides en de akkers. En de fazantenhaan (hij is hier helemaal thuis - we noemen hem Teun) laat zich graag horen. Houd op een wandelingetje rondom de Heicohoeve je ogen en oren goed open en je zult ongetwijfeld wat spotten.

Wandelen en Fietsen

Om De Heicohoeve heen loopt een klompenpad, Het Leestensche Broekpad. U kunt de bordjes met de klompjes er op volgen voor een mooie wandeling door het buitengebied van Zutphen. De Heicohoeve ligt in een erg mooi fietsgebied. Er zijn prachtige fietsroutes door de wijde omtrek, richting de vele kastelen in de omgeving richting Lochem en Vorden, door de Hanzesteden Doesburg, Zutphen en Deventer of naar het pittoreske Bronkhorst,  of de natuur in langs de IJssel, door de bossen van ‘t grote Veld of over de Gorsselse heide. Fietsen en tandems zijn bij ons te huur!

Mini-bieb

Achter de landschappelijke vijver is de mini-bieb te vinden! Hij is gevuld met een heel divers assortiment en er wordt geregeld gewisseld! Kom lekker lezen, lenen, ruilen, brengen! Even ontspannen aan de vijver kan ook ????!

 

Notengaard ‘De Heicohoeve’

In het voorjaar van 2019 is onze notengaard aangeplant. Verspreid over het erf bevinden zich ruim 70 walnotenbomen van maar liefst 20 verschillende rassen. Ook zijn er 20 hazelaars aangeplant van 4 verschillende rassen. De notenbomen zijn echt CO2 vangers en zorgen dus voor schone lucht. Daarnaast zijn de mogelijkheden met noten en hun bijproducten zeer divers. We vertellen u er graag meer over. Ook is het mogelijk een notenworkshop bij ons te boeken. We vertellen u dan alles over de toepassingen en teelt van noten. Daarnaast wordt er dan geproefd, notenbrood gebakken en olie geperst. Geniet van alle mooie flora en fauna op De Heicohoeve!